Metró a lakásban

2013.03.07. 09:15

Az összeállítást Kovács Ilona lakberendező készítette.

01.jpg

A XX. sz. eleji New York-i metróhálózat építése idején  William Barclay Parsons főmérnök konzultációra hívta  George Heins és Christopher LaFarge építészeket azzal a céllal, hogy az épülő  metróállomások nyers téglafalait, valamint a beton mennyezeteket "tegyék széppé".
Heins és LaFarge kiváló minőségű porcelán falicsempék alkalmazásával  teremtett különleges hangulatot számos New York-i metróállomáson. 
A metró csempék alkalmazása később szerte a világban elterjedt, többek között a  budapesti Millenniumi Földalatti Vasút állomásainál is megcsodálhatjuk.
02.jpg
03.jpg
04.jpg
A klasszikus metró csempe metszett élű, színe fényes, fehér, kb 10x 20cm. Díszítő színként megjelenik a fekete, és a bordó.
A metró csempével otthonunkban is  egyedi hangulatú felületeket alakíthatunk ki. Tökéletes választás lehet a mai modern vagy klasszikus fürdőszobákba, minimál nappalikba, hálószobákba, valamint loft lakások nagyméretű falfelületeire.
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
Napjainkban a metró csempék több méretben és színben kaphatóak, így mindenki megtalálhatja ízlésének, igényeinek leginkább megfelelőt.
Az egyszerű,  ugyanakkor elegáns metró csempék sokoldalú felhasználhatóságának csak a képzelet és a kreativitás szab határt.  
képek: innen, innen, innen

Szerző: Molnár J.

Szólj hozzá!

Címkék: kovács ilona metrócsempe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://juniorhome.blog.hu/api/trackback/id/tr75120978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása