Lezajlott a MAXCity-ben a Design+ rendezvénysorozat, ahol elkészítettük a crossover tér-installációnkat.

A Junior Art Center Lakberendező iskola

köszönetet mond az alkotóknak

a remek szakmai munkáért,

a lelkes és kitartó kivitelezésért!

 

 

A csapat tagjai:

 

Panyi Krisztina

Plesa Ildikó

Simon Katalin

Szaksz Adrienn

Sziráki Noémi

Váczi Tünde

 

lakberendezők

 

 

Itt még az előkészület utolsó simításai látszanak. A fő téma a "négy elem" rész volt és ebből a kockából kinézve hátul a zene világába érkeztünk.

 

Négy elem

 

A négy elem egy kép(tér) pixeleiként jelennek meg a térben, utalva napjaink digitális kultúrájára, ahol minden lehetséges. Az elemek mint egy szétrobbant kép pixelei folynak egybe és összekeveredve középen egy  tökéletes fehér gömbben egyesülnek. A világban és hazánkban előfordult közelmúlt béli természeti katasztrófák nyomán szeretnénk felhívni a figyelmet a törékeny természeti egyensúlyra, ami nagyon könnyen kibillenhet emberi beavatkozás nélkül is.

 

Hangszerelés

 

Pop…, rock…, disco…, rap… és cyber nemzedékek, amelyek nemcsak zenéjükkel, hanem a popkultúra különböző ágaival is hozzátesznek a térformálás művészetéhez, hiszen a képző- és iparművészetben is jelen vannak mint a mindennapok inspiráló, megjelenni vágyó és megjeleníteni való szereplői.

 

 

 

A központi térhez kapcsolódott az "evolúció" installáció.

Evolúció

 

Az installáció célja a változás, a dinamikus fejlődés megújulásra való figyelemfelhívása.

 

 

 

Az irodalom kapcsolódási pontja a "metafora" installáció.

Metafora

 

Hogyan változik írott szóvá, ami körülvesz, és hogyan tükrözi vissza az írott szó a körülöttünk lévő valóságot? Az enteriőr-tervezés és az irodalom e kapcsolódási pontját képezi le az installáció.

 

A film sem maradhat ki.

Mozgó-szék

 Egy szék életre kel a mozgókép által. A film adta lehetőségekkel és a fantázia teremtő erejével jelenik meg a térben és kapcsolja össze a művészeteket, a divatot, a sportot a képzeletet és a valóságot.

 

 

Kalandozás a zene világába.

Zene

A zene nemcsak akusztikus, hanem vizuális élmény is. Egy szép kotta egyfelől hallatja velünk a muzsikát, másrészt gyönyörködtet bennünket  szép ritmusos grafikája. A zene lejegyzésének, írásának módja a 9-12. században az úgynevezett neuma volt. Ezek a jelzések fekete és még később fehér négyszögekből kombinált alakzatokká (ligatúra) változtak át.

 

 

 

 

 

 

Az egész installáció terét

 kitöltöttük zenével, tánccal és vidámsággal!

Zeneszerző:

Váczy Győző


Táncművészek:

Horváth Györgyi

Nagy Eszter Kata

 

 

Iskolánk két lehetőséget is kapott a bemutatkozásra. Az installáción kívül elkészült egy verseny-kirakat is, amely első helyezett lett! Látogatóban a versenykirakat rendezői (berendezői). Így teljes a Junioros csapat.

 

 

 

A látogatók!

 

 

 

A jól megérdemelt pihenés és vidámság pillanatai.

 

 

Az alkotók és a szponzorok egy falon.

 

Szerző: Molnár J.

Szólj hozzá!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://juniorhome.blog.hu/api/trackback/id/tr332892323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása