Szerző: SZABÓ ORSI

PROGRAMAJÁNLÓ

Design Hét 2017.

2017-ben a Design Hét Budapest egy több, mint százhúsz eseményt magában foglaló eseménysorozat, mely a társadalmi hasznosságon túl a design gazdasági jelentőségére is kiemelt hangsúlyt helyez.

A Design Héten belül kiállításmegnyitók, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások, kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, konferenciák, díjátató gálák, befektetői találkozók, esettanulmányok bemutatása, előadások, workshopok várják az érdeklődőket. A szervezők a saját szervezésű programokon túl lehetőséget nyújtanak a legkülönbözőbb szakmai partnerek önálló bemutatkozására is (múzeumok, intézmények, iskolák, üzletek, designstúdiók, galériák, stb.). A szervezés során a Design Hét Budapest munkatársai a műfaji változatosságra is törekednek, így a rendezvénysorozatban a design legkülönfélébb megvalósulási formái is megtalálhatóak, a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig. 

A programsorozat minden év őszén kerül megrendezésre, egy központi téma, illetve egy Díszvendég ország szereplésével. Az idei Design Hét Díszvendég országa Dánia. Ennek tükrében a programajánlót a dán designt bemutató programokból válogattam össze nektek. Íme:

 

BOLIA – EGY ÚJ SKANDINÁV DESIGN MÁRKA BUDAPESTEN

DESIGN LOFT & DJ PARTY

1.png  

HELYSZÍN

Innoconcept, Óbudai Harisnyagyár

(1033 Budapest, Bogdáni út 1.)

DESIGN LOFT & DJ PARTY

október 10. 19:00

NYITVATARTÁS

K-P: 10-18, Szo 10-14 

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Regisztráció kötelező: (max. 50 fő) goo.gl/forms/qTkOL1tmPRc8AwRI3

Tengerillatot, esőt, vagy frissen csapolt Tuborgot nem ígérnek a szervezők, de az új skandináv dizájnt reprezentáló kanapékat, székeket, asztalokat és dizájntárgyakat igen – bemutatkozik a dán Bolia. Az Innoconcept új bemutatótermébe, az egykori Budapesti Harisnyagyár indusztriális hangulatú falai közé beköltözik a hygge-érzés.

Esemény: https://www.facebook.com/event...

 

DÁN DESIGN AKKOR ÉS MOST

BEMUTATKOZIK AZ&TRADITION

2.jpg 

HELYSZÍN

MobiliMania

(1132 Budapest, Victor Hugo u. 45.)

BEMUTATKOZIK AZ&TRADITION

október 10. 18:00

NYITVA

október 6–17.: H-P 10-18

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Regisztráció kötelező: (max. 100 fő) info@mobilimania.hu​

Miért olyan időtálló a dán design? Mitől olyan értékesek ma is a klasszikus termékek? Hogyan lehetnek harmóniában ArneJacobsen, Verner Panton, Luca Nichetto és JaimeHayon termékei egy enteriőrtben? Ezekre a kérdésekre kaphatunk válaszokat az előadásból, mely az &tradition márkát mutatja be.

 

DANISH DESIGN AWARD / DESIGN DENMARK

KIÁLLÍTÁS ÉS ELŐADÁSOK

3.jpg

HELYSZÍN

Artus Stúdió

(1117 Budapest, Sztregova u. 7.)

ELŐADÁSOK

október 10., 10:00

NYITVA

október 7. – november 5.

K-V 12:00-18:00

A Danish Design Award a legmagasabb elismerés, amit Dániában designer, gyártó, termék vagy szolgáltatás elérhet. A díj, melyet a Design Denmark és a Danish Design Centre közösen ítél oda, minden évben azon megoldásokat emeli reflektorfénybe, melyek az adott időszakban a legtöbbet tették társadalmunkért. A kiállítás a 18 kategóriában odaítélt Danish Design Award idei döntőseit és nyerteseit mutatja be tablókon és részletes leírásokon keresztül, átfogó képet adva a legfrissebb dán designeredményekről.

Az előadások során a Design Denmark ügyvezető igazgatója: HeinrikWeiglin, illetve vezető designere, PilBredahl beszél majd a dán design sikerének titkáról, az együttműködés fontosságáról is szó lesz.

 

DANISH DESIGN DAY

SKANDINÁVOK AZ EURÓPA DESIGNBAN

4.jpg 

HELYSZÍN

Europa Design

(1025 Budapest, Törökvész út 71-73.)

ELŐADÁSOK ÉS REGGELI

október 10. 9:30

ELŐADÁSOK (MÁSODIK TURNUS)

október 10. 16:30

EGYÉB INFORMÁCIÓ

Regisztráció kötelező: europadesign.hu ​​ 

Aki járt már Dániában, tudja, hogy a design minden apró helyen jelen van – nincs még egy ország, ami ennyire tudatosan alkalmazná azt. A legjobb gyártókért most nem kell messzire menni: most előadások keretében mutatkoznak be az olyan ikonikus márkák, mint az Engelbrechts vagy a Dencon.

Regisztráció (alkalmanként max. 100 fő): europadesign.hu

 

ÉLJ DÁN DIZÁJNUL!

KIÁLLÍTÁS

 5.jpg

HELYSZÍN

Solinfoshowroom

(1077 Budapest, Wesselényi u. 8.)

NYITVATARTÁS

Október 6–13., H-P 10:00-18:00

Ismerkedj meg olyan prémium kategóriás dán design brandek karakteres tárgyaival, mint a HAY, &tradition, Normann Copenhagen, Montana, Gubi vagy a House Doctor. A modern, előremutató és a mindennapokban jól használható darabok nyújtotta élményt átélheted a Solinfo műhelyében kialakított enteriőrben. Tapasztald meg, milyen egy dán otthon hangulata és nézd meg testközelből a méltán híres gyártók szelekcióját!

  

HATÁRTALAN DESIGN

DÁN ÉS MAGYAR DESIGNEREK KIÁLLÍTÁSA

 6.jpg

HELYSZÍN

Eventuell Galéria

(1056 Nyáry Pál u. 7.)

NYITVA

október 10. - november 9., H-P 11:00-18:00, Szo 10:30-14:00

MEGNYITÓ ÉS PREZENTÁCIÓK

október 10., 17:00

A 12.madeinhungary+5.MeeD, Határtalan Design kiállításhoz kapcsolódó sorozat keretében Dániából SigneHytte és KristinaKjær formatervezők valamint Koós Daniella, az idei Határtalan Design díjazott formatervező, Kókai Zsófia (MOME) frissen végzett építőművész és Zámori Zsófia (METU) textiltervező munkáit ismerhetik meg az érdeklődők. A kiállítást Csomay Zsófia építész nyitja meg.

 

Remélem sikerült egy kis ízelítőt adni az idei Design Hét hangulatából.

A további programokat, úgy mint ebben az ajánlóban szereplőket is a Design Hét honlapján (designhet.hu) találjátok meg.

Hasznos időtöltést, ismereteitek minél szélesebb bővítését és jó szórakozást kívánok nektek!

Szerző: Molnár J.

komment

Címkék: programajánló Junior Art Center Design Het 2017 Szabó Orsi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://juniorhome.blog.hu/api/trackback/id/tr7012929399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása