Allwhite enteriőrök

2015.07.27. 11:11

Allwhite enteriőrök

Szerző: Janik Szantina

Az utóbbi években egyre több fehér jelenik meg a belső terekben az északi és a minimalista stílusok fellendülésével párhuzamosan. A skandináv lakások falai szinte mindig hófehérek, a minimál otthonokban a helyzet ugyanez. Akad azonban egy – stílustól viszonylag független – irányzat, amelyben a fehér még ezeknél is dominánsabb szerepet játszik: ezek az allwhite enteriőrök.   


Az allwhite lakásokban szinte minden a hófehérben pompázik, csupán egy-két szín bolondítja meg az összhatást, de vannak olyan otthonok is, amelyek a padlótól kezdve a bútorokon át a dekorációkig teljesen fehérbe vannak öltöztetve.

Visszatérve a stílusokhoz: az allwhite vonulat megtalálható a már említett skandináv, Gustavian, minimál és a shabby chic, valamint a french chic palettái között is. A lényeg, csupán annyi, hogy a fehér letisztulsága és eleganciája uralja a teret.

mail3_google_com.jpg

mail4_google_com.jpg

mail1_google_com.jpg

mail9_google_com.jpg

mail6_google_com.jpg

Sokan tartanak az allwhite egyik legnagyobb hátulütőjétől: attól, hogy az otthonuk egy túlságosan steril, rideg benyomást kelt, és inkább hat egy kórháznak vagy műteremnek a meleg otthon helyett. Ám ezt könnyen kilehet küszöbölni azzal, hogy a fehérnek is vannak különböző meleg- illetve hideg árnyalatai (nem a teljesen hófehérnek, de vannak olyan nüánszok, amiket a szemünk még fehérnek érzékel, valójában pedig egy másik színnek egy fakóbb tónusa), amikkel ellensúlyozni tudjuk a zord megjelenést.

mail5_google_com.jpg

mail2_google_com.jpg

Azt viszont sose felejtsük el, hogy valami zöld és természetes nélkül a legszínesebb otthon is könnyen fest sivár és merev összképet. Sokszor nem is gondolnánk, hogy egy-egy élőnövény vagy egy csokor vágott virág az asztalon mennyire érdekessé tud tenni egy helyiséget.

mail_google_com.jpg

mail7_google_com.jpg

mail8_google_com.jpg

képek: innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen, innen

Szerző: Molnár J.

Szólj hozzá!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://juniorhome.blog.hu/api/trackback/id/tr1007657766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása